Debut i Toppserien for Katarina!

I helgen som var fikk «vår egen» Katarina Dybvik Sunde sin debut for Toppserielaget Arna-Bjørnar. ? Det var en kombinasjon spenning, sommerfugler, glede og mange andre følelser i kroppen på engang forteller en smilende og stolt langevågsjente. Vi har tatt en prat med den ferske toppfotballspilleren fra Langevåg.

Langevågsjenta har jobbet hardt og målbevisst gjennom mange år og med sin debut i helgen baner det vei for nye målsetninger i tiden fremover. – Det var veldig gøy å få debuten min i toppserien, slike sjanser gir enorm mersmak og masse ekstra motivasjon for å stå på videre forteller hun.

Katarina er ikke opphavet til hvem som helst, hun kommer fra en vaskekte fotballfamilie i bygda. Pappa Svein-Arne er nåværende herre-trener i Langevåg, og en var en virkelig bauta på midtbanen i flere tiår. Svein har nok også bidratt på mye på veien for sin datter, gjennom trenerverv i både Herd, Fortuna og damelaget til Langevåg. Lillebror William er fast på dagens seniorlag, og storebror Christer har også slitt ut sine mengder par fotballsko gjennom årene i gult og blått. Mamma Hanne-Lise har selvsagt bidratt som de fleste andre mødrer med strålende tilrettelegging tidlig og sent. Tar vi ikke feil har nok også hun hatt fotballskoene på for damelaget til LIL gjennom årenes løp. Og med det som utgangspunkt var det ekstra spesielt for Katarina at familien var samlet når debuten kom i helgen Ja, det var utrolig kjekt at hele familien var på plass på tribunen, det betydde mye for meg sier Katarina smilende.

Fotballhverdagen til Katarina er noe helt annet nå, enn hva hun har vært vant til de senere år. En reise som har vært fra Langevåg, til Herd, til Fortuna, til Byåsen og nå til Arna-Bjørnar i Bergen. - Jeg er nå en del av toppserielaget til Arna-Bjørnar. – Når jeg kom inn på skole i Bergen så var det naturlig å søke etter nye og tøffere utfordringer på fotballbanen. – Arna-Bjørnar kjente jeg litt til via deres trener (ex Aafk2) og når de tok meg imot med åpne armer fra første dag så var det veldig betryggende.

Hvordan er den nye hverdagen da? - Det er stor forskjell fra der jeg tidligere har vært, alt mye mer profesjonelt. - Samtidig er det veldig kjekt, og det er mye høyere nivå enn jeg har vært vant med fra tidligere. - Det gjør at jeg også får mye mer utfordringer på trening som er viktig for utviklingen min videre. Hva er så målet ditt videre, Katarina? – Målet mitt fremover er naturligvis å ta nye steg hver eneste dag, og etter hvert kunne spille meg inn til en fast rolle i laget.

Selv om Katarina har i det vi kan kalle sin «voksne alder» spilt for andre klubber en LIL så fikk hun mange gode år i barne og ungdomsfotballen, som la et viktig grunnlag for den hun er blitt nå. – Jeg husker spesielt de fantastiske årene på jentelaget til LIL, og ikke minst høydepunktet med historisk bronse i Norway Cup, et fantastisk fotballminne å se tilbake på. - På dette laget hadde vi noen strålende trenere som jeg skylder en stor takk, Tor Arne Kroken og Harald Dyrøy. - De lærte oss masse, pusha oss videre hele tiden, på kamp og trening. – Et annet høydepunkt var året der pappa var trener for damelaget i LIL, han fulgte meg senere til både Herd og Fortuna og er en absolutt stor grunn til at jeg har komt dit jeg er i dag.

I tilegg til fotballen var Katarina en ivrig håndballspiller også i LIL på alle nivå, og hun er nok et eksempel på at allsidighet og mye god aktivitet er viktig å ha i bagasjen for å bli best mulig.

Om du skal trekke frem noe spesielt for LIL Fotball som klubb da? – Da vil jeg trekke frem er den gode kulturen i LIL for at vi jenter skal få trene med guttelaga til LIL, det hjalp meg veldig til å bli en bedre fotballspiller. - Ellers vil jeg også få si at LIL er en heilt enestående og unik klubb for utvikling av unge spillere! Jeg ser tilbake på tiden i LIL som heilt fantastisk og en tid som betyr veldig nye for meg.

Nå må Katarina haste videre til trening, vi takker for praten og ønsker henne masse lykke til i tiden fremover!


Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift