En eventyrlig fotballsommer

En eventyrlig fotballsommer er i ferd med å gå inni høsten, siste del av sesongen. For de som har tilknytning til fotballen i Langevåg så har det vært noen aktive solmåneder med kula. Det er bra. En blir glad av slikt. Det er slik det skal være, det er ingen selvfølge, men når en ser tilbake så ser en med glede over at våre gutter og jenter får gode opplevelser sammen, også om sommeren.

I slutten av Juni reiste godt og vell 60spillere mellom 10-13år til Sogndal for å delta på den årlige LerumCup. Med foreldre og søsken så telte fotballfamilien 150stk i saftbygda fra Langevåg. Her deltok våre jenter og gutter i kamper mot både lag fra Sogn, Møre eller Hordaland. Mellom storslått natur var dette akkurat passelig eksotisk for våre gutter og jenter. Et fotballminne å ta med videre, for liten og stor. Barna og de voksne har delt opplevelser i eget lag og på tvers av lag, i god klubbånd. Vennskap og kjennskap blir sterkere, det høres kanskje rart ut, men det er liksom det det handler om når en er på tur i lag, i baksetet på en bil, i gymsalen i Sogndal, eller på ferga over Storfjorden.

Når Juli kom var det klart for årets Sommercamp på LIL-TUN, hele måneden gjennom. Et tilbud for barn mellom 6-14år der hovedaktiviteten var fotball, men krydret med andre aktiviteter underveis. Et tilbud som utføres i hovedsak av ungdommer i klubben mellom 16 og 19år som har det som en liten sommerjobb. Med andre ord, hele spekteret involvert.Årets camp hadde rundt 70ulike barn innom de fire ukene den pågikk. Snittet var på rundt 30barn pr.økt. Billig og lavterskel. Et fint aktivitetstilbud som knytter bånd i klubben, mellom de yngste villbassene nå, til de som for noen år tilbake var akkurat det samme selv. Treneransvaret ungdommene hadde gav de et annet perspektiv enn de var vant med. Brått måtte de passe på, gi doser med skryt og oppmuntring, sette grenser eller sørge for konsekvenser. Den første uken var det mer egnet med svømmeføtter en fotballsko, ulltrøyer under t-shorten og lue på hodet. Men barna er vanntette, de møtte opp. Tøffinger! Etter hvert kom solen de neste uken. Smilet og gleden var der uansett vær. Det var imponerende. Et hærlig skue. Kulturbygging! Miljøbygging! Det sies at det kreves en hel landsby for å oppdra et barn. Sommercampen i Langevåg IL er et av våre bidrag.

I skiftet mellom Juli til August var det klart for fotballfest i tigerstaden. Nå var det våre eldre spillere som fortjente litt miljøforandring. Det ble et eventyr. På og utenfor banen. Langevåg IL stilte med hele fem lag i årsklassene 15- 19år, jenter som gutter. 80spillere og ledere med klubbemblemet prydende gjennom gamle Christianias gater, dag etter dag. Familiene hengte seg på, de heiet så de mistet stemmen og tok bølgen så vakkert at prolapsen gled fint på plass igjen. Fotballfamilien telte nok nærmere 200stk denne uken. Engasjement og tilhørighet. Nesten som et 17.mai tog, bare i gult og blått. Det er noe eget med Norway Cup, det er breddefotballens mekka. For Langevåg IL er det på mange måter en del av vår «spillerutvikling», eller la meg heller si det på en annen måte, en del av vårt fokus på «menneskelig utvikling». Det handler om å være en del av et lag, tidlig og sent, uken gjennom. Leve sammen. Representere sammen. Vinne sammen. Tape sammen. Mest av alt, ha det gøy sammen.

Fotballsommeren for alle i Langevåg IL har vært innholdsrik, enten som supporter spiller, forelder, lagleder eller trener. Med god grunn, det har vært en eventyrlig fotballsommer og da vil jeg vil sitere Liverpool-legenden Bill Shankley tilslutt, «Noen mener fotball er et spill på liv og død. Det er så mye viktigere enn som så.»

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift