Suksess på Norway Cup!

Langevåg IL stilte med hele 5lag under verdens største fotballturnering i Oslo. Med to jentelag i 16 og 15årsklassen, det samme på guttesiden i tillegg til et G19 lag så telte troppen med spillere og ledere 80stk fra LIL.

Det ble en strålende uke for våre lag, både på og utenfor banen. Det er ikke til å legge skjul på at Norway Cup er for noen en nådeløs jakt på heder og ære. Klubber henter inn gjestespillere fra andre klubber, eller plukker med seg overårige for å sikre best mulige lag. Regelverket tillater dette, men hensikten der er nok ikke at en skal toppe opp lag, men sørge for å gi flest mulig muligheten til å delta i cupen. Vi opplever at mange lag utnytter nettopp dette. Vi undres, men er dertil stolt over hvordan vi løser dette. Våre fem lag var en herlig blanding av flotte jenter og gutter fra egen klubb, der alle fikk spille mye. Jevnbyrdige lag, om ikke lik spilletid, så fikk alle spille mye. (En omgang pr.kamp). Våre tanker funger godt det også, det er vi stolt over.

Alle våre lag kom til A-sluttspillet. Det «gjeveste» sluttspillet. Det betyr at en har mer eller mindre vunnet de fleste kampene i gruppespillet. Så gjorde også våre lag. Det var bunnsolid. Når sluttspillkampene begynte kunne en kjenne spenningen og pulsen øke, både blant spillere og trenere, men kanskje mest av alt hos foreldre på sidelinjen. En del av gamet, herlig!

Av 63 lag så kom J15-11er seg til 16-delsfinalen, der røk de mot 0-2 mot Falkeid. Laget fra Haugalandet ble for sterke på kunstgresset på Ekeberg, men jentene har levert flotte resultat alt i alt, med blant andre seire over Bøler fra Oslo og ikke minst Elverum i gruppespillet.

Av 52 lag så kom J16-7er seg helt til kvartfinale, dessverre så var Sjetne fra Trondheim for sterke, og satte tre baller i noten. Dessverre så scoret ikke våre jenter, og dermed var eventyret over. I sluttspillkampene mot både Batnfjord og Gjerdrum grov våre jenter dypt og la ned en stor innsats. Så å være en kamp unna semifinale lar seg virkelig høre.

Av 74 lag så kom G15-11er seg helt til 8-delsfinale. Etter en strålende 16-delsfinale og 3-0 seier mot Flekkefjord var det Brage Trondenes som stod for tur. Her ble det 0-4 tap mot et god sammensatt lag fra Nord-Norge. Det var også dette laget som senere slo ut Herd og vant mot Ready i finalen. Så, en fin målestokk for våre gutter. Å havne blant de 16 beste lagene i denne klassen er en strålende prestasjon.

Av 55 lag så kom G16-7er seg til kvartfinale. De foregående kampene mot Trygg-Lade og Ølen var skikkelige knokkelkamper med full spiker hele veien. Dermed var spenningen stor før kampen mot Nesodden, fjorårets finalist i G15klassen. Nesodden var akkurat litt for sterke, men våre gutter gav de kamp helt til døren. 3-4 tapet var kjedelig, men en hadde gitt absolutt alt. Og da skal en være fornøyd. Nesodden havnet også tilslutt i finalen, så det forteller at våre gutter skal være stolte over å være blant de 8 beste lagene i denne klassen.

Av 64 lag så kom G19(som egentlig kun var G18/G17spillere) seg til en imponerende kvartfinale de også. Her møtte de FK Fyllingsdalen. En anerkjent Bergensklubb. Ikke mange år siden var de også Norgesmester for juniorer, så dette ble en fin test. Kampen ble en solid påkjenning for både spillere og publikum, spenning til siste spark, bokstavelig talt. Etter 0-0 ved fulltid var det «første målet vinner» i ekstraomganger, og der trakk Hordalendingene lengste strået, og jubelscenene var enorme. G19 var kanskje de vi unnet suksessen mest av alle, med en tung resultatmessig vårsesong så var det ekstra kjekt å se fotballgleden for spillere og trenere. Det betydde mye, og det er kjekt å se.Fyllingsdalen tapte senere bronsefinalen mot det Ghanesiske laget Greengen FC. Ghaneserne spilte også mot våre gutter i gruppespillet tidlig i uken. En eksotisk opplevelse for våre gutter å møte en slik motstander. Alt i alt, å være blant de 8 beste lagene i denne klassen gir en solid motivasjon.

Norway Cup er også så mye mer en sportslige resultat. Det vet vi alle. Jeg er ekstra stolt over at våre trenere og lagledere i LIL også har denne inngangen. Kombinasjonen blir god på den måten.

Det bygger lag av å spise sammen, måltidene i Ekeberghallen er i den grad viktige. Dagene får viktige holdepunkt. En må stå litt i kø. Du får ikke akkurat det din mor lager, men du får mat. God mat. Skribenten og flere av våre øvrige ledere for våre NC-lag har nok ikke stått over mange måltid gjennom herrens år, så ikke denne uken på Ekeberg heller. Vi spiste, vi lo, vi koste oss, enten det var fiskeburger eller sosekjøtt. Når det er sagt så var det også herlig når vi kunne dunke på med nydelige burgere i kombo med salt og nydelig pommes frites. Eller den herligste pizza badet i god og feit rømmedressing. Et måltid er ikke å forakte.

Det var også andre ting som fylte dagene. Deriblant bowling. Problemet for noen i trenerteamet var åpenbar. En hadde «messet» til spillergruppen uken gjennom at en skal vinkle pasninger ut i bredden og kant av banen når en angriper. I bowling så skal en tenke motsatt, her handler det om å kaste rett frem og treffe midt på for å få flest mulig poeng. For enkelte trenere gikk kula rett i renna gang på gang, 0 poeng og stor jubel i spillergruppen. Kino og Tusenfryd var også aktiviteter som stod på menyen, likeså et besøk i Frognerbadet. Fryktløse gutter gikk rett på 10metern og stupte til 20 i stil. Om spillerne hadde overtaket i bowling var det motsatt når Paintball stod på menyen. Her var angrep det beste forsvar, og trenerne fikk sin fortjente revansje med geværet som skyter malingskuler.

Uka i Oslo gir oss som trenere og ledere muligheter til å se våre spillere i sammenhengende settinger fra morgen til kveld, og muligheter til å påvirke enda mer til det beste for laget og den enkelte spiller og medmenneske. Det er på mange måter spillerutvikling i et utvidet perspektiv uken gjennom, med andre ord menneskelig utvikling. Vi skal hjelpe de på vei som fotballspillere, og når en av konsekvensene også blir at det blir enda bedre mennesker, så oppfyller vi vår rolle som en viktig samfunnsaktør i bygda og lokalmiljøet. Det er ei stor glede å se dagens ungdom støtte hverandre gjennom smerte og skuffelse, feire suksess og mestring sammen, være slitne i lag, og ikke minst være fulle av liv og energi. Det er disse øyeblikka som skaper minner og vennskap for livet. Det er dette som er Norway Cup, og for oss i Langevåg IL er det gull verdt. Takk til alle spillere, lagledere og trenere for en strålende innsats, et sterkt samhold og enorm stå på vilje. Også takk til foreldre og familie som var på plass med heiarop og et nydelig engasjement uken gjennom.

En siste takk også til våre sponsorer som gang på gang støtter oss, våre unge til å realisere denne viktige og kjekke fotballuken sammen! Takk!

Takk for turen!

Vegard

(Gå gjerne inn på "lilfotball" på Instagram for å se mer bilder fra uken i Oslo...)

Under ser du lagbilder først av J16, så G16, G15, J15 og G19.
Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift